Annemiek van Vleuten

Bij de Las Montage Holland Profwielerronde van Etten-Leur is Annemiek van Vleuten nog één keer te bewonderen in haar afscheidsjaar! Annemiek neemt hiermee afscheid van Brabant én rijdt in Etten-Leur haar laatste criterium!

Vorig jaar was Annemiek in de gele trui te bewonderen tijdens de Las Montage Holland Profwielerronde van Etten-Leur. Ze deed er nog even een schepje boven op en werd zowaar ook nog wereldkampioen en zojuist won ze nog even voor de 4de keer de ronde van Italië . Dus deze grote kanjer mag ook dit jaar niet ontbreken zei Arko de Hoon van onze warme partner Luyten Adviesgroep. Inmiddels is Annemiek 40 lentes jong, gaat ze aan het eind van dit jaar stoppen en heeft ze een prachtige carrière waar ze op terug kan kijken.

Wat een grootheid, wat won Annemiek zoal? Nou de Ronde van Italië in 2018-2019, 2022 en 2023, de Ronde van Frankrijk in 2022, wereldkampioen in 2019 en 2022, winnares Ronde van Vlaanderen 2019 en 2021, Strade Bianche 2019 en 2020, Luik-Bastenaken-Luik in 2019 en 2022, moeten we nog even doorgaan?

Annemiek dendert straks door het centrum van Etten-Leur mede mogelijk gemaakt door Luyten Adviesgroep en die is daar wat mee in zijn nopjes. Geweldig ook dat onze plaatselijke kanjer Devon Kuijstermans in het damespeloton te bewonderen is. Vorig jaar werd Devon nog knap 7de in de dameswedstrijd in Etten-Leur.

Met Devon en Annemiek in de gelederen zullen de andere dames flink hun best moeten doen om mee te kunnen strijden voor de prijzen. Arko de Hoon van Luyten Adviesgroep kan niet wachten en hij zal het nauwlettend volgen zondag 20 augustus.