Meet Ronnie πŸ™‹πŸ»β€β™‚οΈ

Mijn naam is Ronnie Buiks. Ik ben vanaf de eerste editie betrokken bij de Las Montage Holland Profwielerronde. De laatste 12 edities ben ik voorzitter van de Las Montage Holland Profwielerronde, daarnaast ben ik gemeenteraadslid in Etten-Leur en sinds kort Statenlid in de Provincie Noord-Brabant. Ook ben ik natuurlijk nog tonprater, dit alles naast een full time management functie bij ABAB Accountants en Adviseurs. Dan zou je toch zeggen ga stoppen met de Profwielerronde, je hebt al zoveel andere dingen. Maar ik vind het gewoonweg te leuk om ermee te stoppen. Ieder jaar weer de uitdaging om grote namen aan de start te krijgen. Het onderhandelen met de renner of zijn management. Ieder jaar weer de uitdaging om voldoende sponsoren aan ons evenement te binden. Het is mooi om zulke betrokken sponsoren te binden aan ons evenement. Daarnaast een grote groep vrijwilligers, welke dit allemaal doen zonder enige vergoeding. We hebben het evenement en de organisatie staan. Ik leg de lat voor mezelf maar ook zeker voor de rest van het bestuur erg hoog. Goed is niet goed genoeg. De laatste weken voor de ronde heb ik dagelijks meerdere keren contact met mede bestuursleden Vivianne de Laat en Ben van de Maagdenberg.

Het leukste moment in al die jaren is wel geweest, de eerste keer (samen met Marco van den Beemt) binnenhalen van de gele en de roze trui tegelijk. Maar ook de gehele top 5 uit de Tour de France in 2018. Dat zijn echt momenten die ik niet vergeet. Of samen met Niels Mensink, Egan Bernal met zijn vrouw ophalen op Schiphol. Of de eerste keer dat we een privΓ© vlucht met behulp van sponsoren (onder leiding van Peter Kop) konden regelen om de gele trui aan de start te krijgen. Echt unieke momenten die ze ons niet meer afnemen vanuit het kleine Etten-Leur. We nemen dit jaar in Etten-Leur afscheid van de Etten-Leurse wielerspeaker Kees Maas, wat ook weer een uniek moment moet opleveren. Kom dus allemaal de 20e augustus om hem nog een keer toe te juichen.

Vakantie vieren doe ik zeer beperkt. Meestal is dat een week samen met mijn vrouw naar Oostenrijk. Vaak direct na de Profwielerronde. Dit om even de rust terug te vinden en de accu weer op te laden. Omgeving bestuderen, wat eten en veel slapen is dan de inhoud van de vakantie.Β 

Mijn levensmotto is: Denk in oplossingen en niet in problemen. Ik heb al zo vaak meegemaakt dat mensen iets voor onmogelijk hielden. Ik wilde er dan wel voor gaan. Ik zoek ook mensen om me heen die daar ook voor willen gaan. Dan lukte het vaak wel. Blijf niet in bedreigingen denken maar in kansen. Daarmee maak je met zijn allen iets groots.

Ik zou nog heel graag een keer met mijn vader naar de Profwielerronde zijn gegaan en een ronde fietsen, maar ook samen langs het parcours lopen en mensen zien genieten. Of de volgende dag samen met mijn vader evalueren. Mijn vader zat echt te genieten tijdens de Profwielerronde. Helaas zal dat allemaal nooit meer gebeuren. Gelukkig is mijn moeder nog wel een trotse gast.