Meet Niels! 🙋🏻‍♂️

Ik ben sinds 2012 betrokken bij de Profwielerronde. Mijn huidige functie is vice-voorzitter. Ook ben ik de laatste vijf jaar voorzitter geweest van de Servais Knaven Classic. Het begon voor mij met een jaartje meedraaien met de Technische Commissie, waarbij ik daarna officieel in het bestuur een plekje heb ingenomen. Ik heb me toen vooral beziggehouden met het onderdeel vergunningen en veiligheid.

Het leukste, mooiste of grappigste moment. Nou, daar vraag je wat. Ik moet zeggen dat ik in al die jaren zoveel heb meegemaakt, waarbij er altijd ruimte was voor een lach, een traan of een moment om te koesteren. Als bestuur zijn we een hecht clubje. We zijn er ook voor elkaar. In de aanloop zijn we scherp naar elkaar, maar op de dag van het evenement geven we elkaar nog net geen knuffel om de mooie prestaties met elkaar te vieren. Het is een niet te beschrijven gevoel om samen met Tokio het grootste wielercriterium ter wereld te mogen organiseren. 

Mijn favo vakantieland is Frankrijk. Ik ben opgegroeid met kamperen. Ik kan genieten van vliegvakanties, wintersport en luxe hotels, maar kamperen blijft voor mij toch het leukste. In 2023 krijgen wij onze eerste tourcaravan. Ik kan niet wachten om er dit jaar mee op pad te gaan, samen met mijn vrouw Fleur en onze twee kinderen Fay en Jace. Onze bestemming voor dit jaar ligt aan de Hérault (aan zee) en de Ardèche (binnenland). Uiteraard gaat de fiets mee, en zijn we op tijd terug voor de Profwielerronde. 

Mijn levensmotto? Hmm.. Ik denk dat ik een quote gebruik. “The important thing is not your process, the important thing is your process for improving your process.” Zowel in mijn werk en als vice-voorzitter bij de Stichting Wielertopsport Etten-Leur vind ik dit een passende quote. Ik vind dat wij telkens in het proces van 10 maanden werken aan de nieuwe editie van de Profwielerronde steeds hetzelfde proces met elkaar doormaken, maar vooral telkens leren hoe wij het beter kunnen, sneller kunnen, makkelijker kunnen en hiervan leren met elkaar. Ook hebben we wel eens tegenslagen te verduren. Je daagt jezelf hiermee ook uit en dat kenmerkt onze Stichting. 

Met wie ik een ronde zou willen fietsen? Dat is een makkelijke vraag. Je zou natuurlijk aan de hand van deze foto Jonas Vingegaard denken (ja, dit is zijn fiets!), maar niets is minder waar. Ik kies voor Koen de Kort. Voormalig professioneel wielrenner en momenteel Team support manager bij Trek-Segafredo. Koen heeft aardig wat jaren bij ons gefietst, en in mijn beginjaren bij de Profwielerronde vond ik vooral Koen eruit springen als de meest toegankelijke wielrenner. Ik heb met hem ook wat Meet en Greets mogen geven, en hij was een groot fan van ons evenement. Met hem heb ik een paar leuke gesprekken gevoerd destijds, ook over zijn keuzes na zijn profcarrière. Ik ben benieuwd hoe het met hem gaat.