𝗠𝗲𝗲𝘁 𝗗𝗮𝗻𝗶𝗲𝗹! 🙋🏻‍♂️

Mijn naam is Daniël van den Hooven en ik ben de senior van het bestuur met mijn 75 jaar. Als oud-ondernemer zit ik echter nog altijd vol nieuwe ideeën en voel me vaak 20 jaar jonger. Na een avontuur van 10 jaar Spanje heb ik in 2017 zitting in het bestuur genomen. Ik  ben algemeen bestuurslid en o.a. actief bij de totstandkoming van het VIP dorp en heb daar samen met Niels Mensink ook de verantwoordelijkheid over. Voordat zo’n VIP dorp staat zijn er veel zaken te regelen, denk maar eens aan contact met een tentenbouwer, een inrichter van het dorp, een cateraar enz. Ook heb ik een paar jaar het “wielerplein” georganiseerd. Ook zou ik graag onze ronde wat meer bekendheid willen geven door een nieuwe naam en landelijke promotie! Ook wil ik nog graag even de aandacht vragen voor onze vrijwilligers zonder  wie “Het Criterium van Europa” niet eens van start zou gaan. Als u zin heeft! We zoeken nog steeds op allerlei terrein nieuwe vrijwilligers. 

Er gebeuren altijd wel leuke dingen tijdens de wielerronde. Zo stonden er in 2019 fans van Egan Bernal, langs de lijn in traditionele Colombiaanse kleding. Spontaan bood onze hoofdsponsor deze mensen een VIP kaart aan en konden ze hun idool van dichtbij benaderen.   

Ik heb heel wat van de wereld mogen zien en mijn absolute favoriete werelddeel is Afrika. We waren in India en daar zijn de mensen triest en komt je overal de armoede tegemoet. In Afrika zijn de mensen ondanks vaak alle ellende vrolijk van aard. Zo hebben onze kinderen gespeeld met de kinderen in Botswana en dronk ik op een stoepje in Dakar een pilsje met een een van de inwoners. Mijn favoriete land is en blijft Ierland, waar ik heel vaak ben geweest. Een prachtig land met heel fijne mensen.   

Ik blijf een geboren Rotterdammer met het hart op de tong en zou iedereen willen vragen wat toleranter te zijn. We leven in een “ik” maatschappij, maar uiteindelijk zullen we het toch met z’n allen moeten doen. 

Er zijn veel mensen met wie ik graag over ons parcours zou willen fietsen zoals met Stef Bos, waarbij we onderweg één van zijn mooie liedjes zouden zingen. Of met Andre Kuipers om met hem te praten over de toekomst van de aarde.